Márton napi programok és vásár

Az Ibrány Városi Óvodában az idei nevelési évben is megrendezésre került a Márton napi programsorozat.

Immáron sok - sok éve Márton napjához közeledve lázasan készülődik az óvodánk apraja, nagyja ezekre a napokra.

Óvodánk életében fontos szerepet tölt be a hagyományok ápolása.

Az ünnepek és hagyományok jelentős események az óvoda életében. Erősítik a közösséghez tartozás érzését, közösségformáló erejük igen jelentős.

Mindezek a jeles napok segítik még szorosabbá tenni az óvoda és család kapcsolatát, közösségalakító szerepet tölt be és értéket teremt.

2023. November 8-án reggel került sor a Közös barkácsolásra a szülőkkel, az ősz kincseiből. Ezen a napon sok szeretettel invitáltuk a szülőket egy közös kreatív délelőttre. Minden gyermekhez érkezett valaki: anyuka, apuka, nagyszülő, nagy testvér stb.

 Ilyenkor egy kicsit újra óvodások lehetnek ők is. A gyerekek pedig izgatottan várják a közös alkotást, az együtt töltött időt. A mai rohanó világban ezek az igazán értékes pillanatok. Öröm ilyenkor látni a sok csillogó szempárt és a mosolyt az arcokon.

A szebbnél szebb alkotásokból pedig kiállítást rendeztünk az óvoda aulájában, amit a Márton napi vásárra látogatók meg is tekinthettek. Erre 2023. November 10-én került sor. A vásári előkészületekben nagyon sok szülő és nagyszülő segítette az óvodai dolgozók munkáját, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk nekik.

 A Katica csoportos gyerekek megnyitó műsora után, igazi vásári forgatag vette kezdetét. Volt ott minden, ami szem szájnak ingere. Az arra látogatók finomabbnál finomabb ételekkel találkozhattak: Babgulyás, töltött káposzta, fánk, lángos, mézeskalács. Az biztos, hogy aki aznap ellátogatott az Ibrány Városi Óvodába nem ment haza üres kézzel.

Köszönjük szépen mindenkinek a segítséget, a támogatást, reméljük, jövőre újra találkozunk.

,,A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket.”